Gelin Duvağı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Gelin Duvağı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Yazar: Emre Çiçek bakımı

Gelin Duvağı Çiçeği çiçek severler tarafından en çok sevilen süs bitkilerindendir. Bir diğer adıyla gelin duvağı çiçeği olarak ta tanınmakta olan bu bitki evlerin bahçelerine renk katan bir bitkidir. Bu kadar güzel bir çiçeğin bakımı konusunda tereddüt etmemelisiniz. Oldukça basit bir bakım ile bu bitkiye hayat katabilirsiniz. Ayrıca güzel bir bakım sayesinde çoğalması da mümkündür. Bahçenizde görmekten hoşnut kalacağınız özel bu tür ışıltı saçan bir renge sahiptir.

Göz kamaştırıcı görüntüsü ve eşsiz rengiyle evinizde ya da bahçenizde bir begonvil sahibi olmak istemez misiniz? Doğru bir bakım ile çoğalması ve uzaması mümkün olan bu bitkinin aynı zamanda sarmaşık özelliği de bulunduğundan birtakım şekiller verilebilir. Gelin Duvağı Çiçeği Nasıl Yetiştirilir sorusu üzerine merak eden çiçek severler için detaylıca bahsedeceğiz.

Öncelikle belirtmeliyiz ki doğru bakım sonrası uzun zaman yaşayabildiği bir gerçektir. Bu sebepten her alanda kullanım sağlanır. Evlerde sarmaşık gibi bahçenize ayrı bir güzellik katacak tek bitkidir.

Gelin Duvağı Çiçeği Yetiştirmesi bir hayli kolay bir çiçektir. Ancak dikkat edilmesi gereken birtakım durumlar vardır. Bu dikkat edilmesi gereken durumlardan bir tanesi soğuk havadır. Soğuk havalar için uygun bir yapısı bulunmadığından öncelikle bu çiçek için uygun bir yer bulunmalıdır. Işık begonvil bitkisi için önemli bir detaydır. Bundan sebep ışık alan bir ortamda yetiştirilmesi daha uygun olacaktır.

Gelin Duvağı Çiçeğinin Özelikleri Nelerdir?

Evinde bitki yetiştirmek isteyen herkes öncelikli olarak bakımı konusunda bilgi sahibi olmak istemektedir. Peki Gelin Duvağı Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir? merak edenler için fazlaca detayına ineceğiz. Bu güzel bitkinin öncelikle nerde bakılacağına kesin karar vermeliyiz soğuk iklimden uzak olması şarttır. Bu nedenle soğuktan çok çabuk etkilenmektedir. Sarmaşık özellikli bitkilerin suyu çok sevdikleri bilinmektedir. Bu sebeple yaz aylarında özellikle suya ihtiyaç duyarlar. Eğer saksıda büyütmek isterseniz oranlı bir saksı bulmanız gerekecektir. Ve soğuktan mutlaka korumalısınız. Kapalı balkonlar begonvil için en uygun yerdir. Begonvil çiçeği çok özel bir çiçektir ve bir kök üzerinden çoğaltma işlemi gerçekleştirilebilir. Begonvil çiçeğinde en verimli çoğaltma tekniği ise çelik alma yöntemi olarak bilinir. Bahar aylarının sonlarında çiçeğinizin kalın ve sert kısımlarından çubuklar alınarak kök geliştirici hormon ile sıvanıp toprağa sokulması sonucu köklenmesi sağlanır. Köklenen çubuklar gelişime açık olup o sezon içerisinde gelişir.

Bunada Göz At  Akşam sefası çiçeği bakımı nasıl yapılır? Nasıl yetiştirilir?

Gelin Duvağı Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Her bitkide olduğu gibi üretme ve çoğaltma için bir bakım gerekmektedir. Bu bakımların hepsine has püf noktaları özellikle dikkat edilmesi gerekenler eklenmiştir. Gelin Duvağı Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları da Şunlardır;

Her türlü toprak ile uyumu vardır. Ancak işleme yapılmış bahçe toprağındaki gelişimi daha güzel olmaktadır.

Gün ışığı seven bir bitkidir. Bu nedenle doğrudan ışık görmesinde bir sakınca yoktur. Hem de soğuk ve dondan korunmuş olur.

Toprağınızda kireç oranı fazlaysa gelişim göstermeye bilir. Bunun için kireç olmayan topraklar tercih edilmelidir.

Çeşitli budama yöntemlerine açık bir bitkidir. Budanarak türlü şekiller verilebilmesi mümkündür.

Kök gövdesi budaması ile birlikte gelecek çiçek sezonuna daha fazla çiçek alınması mümkündür. Budama işlemleri genel olarak ilkbahar ve sonbahar aralığında yapılmalıdır.

Sulama yaparken kökünün nemli kalması dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. Fazla sulama sonucu köklerinde çürüme meydana gelebilir. Az sulama yapılırsa şayet bitkide kuruma oluşabilir.

Çelik yöntemi ile çoğaltmak istediğiniz dalların köklenip köklenmediğinin kontrolünü yaptıktan sonra saksı ya da bahçenizde belirlediğiniz yerine alın.

Eğer begonvil çiçeğini satın alacak olursanız da aldığınız yerde kökleri olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde verim alamaz çiçeğinizi kurutursunuz.


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır bahçe bakımıyla uğraşıyorum hobi olarak. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL