HüsnüYusuf (Hüsnü Yusuf) Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Yapılır?

HüsnüYusuf (Hüsnü Yusuf) Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazar: Emre Çiçek bakımı

Hüsnüyusuf Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Çiçek severlerin merakla araştırdıkları bu konuya açıklık getireceğiz. Hüsnüyusuf çiçeği 2 yöntem ile üretilir. Son derece basit bir yöntem ile geliştirmek üretmek mümkündür. Hüsnüyusuf çiçeği 3 ayrı rengi ile büyüleyici bir çiçektir. Dayanıklı ve toprak seçmeyen bir bitki oluşu ile her alanda yaşayabilir. Fakat ılıman bir ortamda olursa daha çabuk gelişim gösterir.

Hüsnüyusuf Çiçeği Yetiştirmek çok basit ve kolay bir yöntem ile mümkündür. Ağustos ve eylül ayları çoğaltmak için en uygun aylardır. Tohum dökme dönemidir. Tohum olarak ekilebileceği bu dönemde çelik alma yöntemi ile çubuklarda köklendirilebilir. Köklendirme yöntemi biraz uzun zaman alabilmektedir. Tohum ile daha hızlı sonuca ulaşmanız mümkündür. Hüsnüyusuf çiçeğinin standart olarak yaşama süresi 2 yıldır ancak düzenli bir bakım ile daha da uzayabilen bir zaman yaratılabilir.

Yabani bir bitki oluşu kış şartlarına karşı dayanıklı bir bitki oluşunu desteklemektedir. Ancak ne kadar ılıman bir alanda bulunursa o kadar çok verim alınacak bir çiçektir. Toprak olarak mineralleri zengin topraklarda daha güzel gelişim göstermektedir. Tüm topraklarda yetişebilir ancak asit oranı yüksek topraklarda gelişim göstermez. Tohum olarak ekim sağlanan Hüsnüyusuf çiçeğini çok derin olmayacak şekilde gömülmesi gerekmektedir. Derin gömülmesi süreci yavaşlatabilmekle birlikte tohumların çürümesine sebebiyet verebilmektedir.

Hüsnüyusuf Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Çiçek türlerinin hepsinde olduğu gibi Hüsnüyusuf çiçeği de sıcak bahar aylarını sevmektedir. Tohum halinden yeşertmek için tohumların bir süre sulandırılması gerekir. Uyanan tohumlar çimlenmeye başlar. Bir bez içerisinde çimlenmesi adına sıcak bir ortamda bulundurulduktan sonra patlama yaşayan tohumlar hassas bir şekilde toprağa ekilmelidir. Tabi ki ekme işlemi bununla bitmemektedir. Hüsnüyusuf Çiçeği Özellikleri Nelerdir? sorusu ile karşılaşılan yer tam olarak burasıdır. Özenle çimlenen çiçekleri seyreltmek gerekir. Toprağı nemli tutmak aynı zamanda ise hava alacağı bir ortam yaratmak çok önemlidir.

Bunada Göz At  Gelin Duvağı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Yaz ayları bu bitkinin çoğalması ve bakımının yapılması için en uygun aylardır. Hava sıcaklığı çabucak gelişime yol açar bitkiniz hemen canlanır.20 – 25 derece sıcaklarda ekilmesi çok uygundur. Direk olarak güneşten kaçınılırsa bitki açısından daha verimli bir gelişim sağlar. Yarı yarıya güneş ışığının temas edeceği yerlerde daha hızlı bir şekilde çiçek açar ve büyür. Bakım arasında temizliği ve budaması da yer almaktadır. Bu nedenle temiz bir bıçak ya da makas ile budama işlemi gerçekleştirilebilir. Beklemiş su tüm bitkiler için sağlıklıdır. Musluk suyunu direk vermek çok sağlıklı olmayabilir. Gerekli detaylara uyularak yetiştirilen çiçeklerde maksimum gelişim elde etmek mümkündür.

Hüsnüyusuf Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

İlk bahar aylarında en verimli gelişimi göstermekte olan çiçekler arasında yer alan Hüsnüyusuf çiçeğini tohumdan yetiştirmek en hızlı ve en kolay yoldur. Geçen seneden dökmüş olduğu tohumlar yaz aylarına yakın havalar ısınmaya başladığında çimlendirilmek üzere ıslanır ve sıcak bir ortamda sürekli nemli bekletilir. Tabi ki bu çiçeğin bakımında bazı hususlar göz önünde bulundurulmalıdır. Hüsnüyusuf Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları şunlardır;

  • Tohumları çimlendirme konusunda özenli ve dikkatli olmak gerekmektedir.
  • Çimlenen tohumları nazik bir şekilde kırmadan hırpalamadan ekim yapmak gerekir.
  • Ekim yapılırken derine ekilmemesine çok dikkat edilmelidir. Maksimum 1 cm derinliğe ekilmelidir.
  • Ekimden sonra her gün düzenli olarak çok sulamamak la birlikte yeteri kadar su vermek gerekmektedir.
  • Yarı yarıya gün ışığı alabilecek yerlere ekilmesi çiçeğin gelişiminde büyük bir öneme sahiptir.
  • Toprak ayırmaksızın yaşayabilen bir bitki olmasına rağmen mineral ve kireç bakımından biraz zengin topraklarda daha iyi gelişim sağlamaktadır.
  • Çiçeğimiz boyutuna ulaştığında alt taraflarından kuruyan çiçeklerinden yapraklarından arındırılmalıdır. Bu işlem ile birlikte hem çiçek açmaya devam edecek hem de bitkimizin ömrü uzayacaktır.
Bunada Göz At  Gül nasıl yetiştirilir? bakımı nasıl yapılır?

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır bahçe bakımıyla uğraşıyorum hobi olarak. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL