Kahkaha çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Kahkaha çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Yazar: Emre Çiçek bakımı

Sarmaşık özelliğine sahip farklı bir adıyla petunya olarak bilinen kahkaha çiçeği günümüzde her evin dekoru olmaktadır. Son derece güzel görüntüsü ile evlerimize başka bir hava katmaktadır. Ancak Kahkaha Çiçeği Nasıl Yetiştirilir Bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmeniz adına paylaşımlarda bulunacağız.

Görselliği açısından eşsiz olan kahkaha çiçeği sağlık bakımından da bazı alanlarda insan hayatında yer almaktadır. Kullanılmadan önce mutlaka bir doktor ile görüşmek önemlidir. Her bünyede aynı etkiyi göstermeyebilmektedir.

Kahkaha Çiçeği Yetiştiricilerinin bilmesi gereken bir özelliği ise 4 mevsim yaşayabilen bir bitki olmasıdır. Uygun koşullar ve şartlarda her mevsim rengarenk çiçek açabilmektedir. Fazlasıyla ilgi arsızı bir bitki olmamasıyla tanınmaktadır. Çiçeklenmesi için yeri ile ilgili uyum sağlaması yeterli olacaktır. Toprak ile ilgili gelişiminde daha iyi bir sonuç almak adına kumlu ve taşlı bir toprak seçimi yapılırsa müthiş bir gelişim gözlemlenebilir. Diğer bitkilere nazaran kurak bir toprak türü sevmektedir.

Işık ile çok alakalı bir çiçek değildir bu nedenle yarı gölge bir ortamda bulunması çiçeğiniz adına son derece sağlıklı olacaktır. Susuz bir şekilde yaşamını sağlayabilir ancak sulama düzeni akşam saatlerine uygulanırsa verim alınabilir. Çok fazla sulama yapılırsa kalp şeklindeki yaprakları tüm nemi emer ve yaprak açmamasına sebep olabilir. Çok fazla su verilmesi sağlıklı değildir.

Kahkaha çiçeği, Borazan çiçeği ( İpomoea purpure )

Kahkaha Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Ekim için en uygun zaman ilk bahar aylarıdır. Fakat çiçeğiniz için uygun ortam sağlanacak olursa iç mekanlarda kış aylarında da ekim yapılabilir. Saksı çiçeği olarak değerlendirilen 4 mevsim açabilme özelliği olan bu çiçeğin bir takım bakım kuralları bulunmaktadır. Bu detaylı kuralları uyguladığınız takdirde çok güzel bir kahkaha çiçeği elde edebilirsiniz. Kahkaha Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Kahkaha çiçeği hassas bir çiçektir. Bu sebeple rüzgâr gibi etkilerden korunması gerekmektedir. En uygun olduğu bakım yeri balkonlar olan bu çiçek sizin de hayatınıza bir renk katabilir.

Bunada Göz At  Papatya nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Randımanlı bir gelişim almak isteniyorsa güneş alan ya da az gölgeli yerler tavsiye edilir. Abartılı olmayacak şekilde sulama yapmak sağlıklı yetiştirmenizde yardımcı olacaktır. Temizliği ve budaması mutlaka yapılmalıdır. Solan çiçeklerinden kurtarmak rahatlamasını sağlayacaktır. Canlılık için gerekli bir işlemdir temizlik ve budamak.

Kahkaha Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımın Püf Noktaları Nelerdir?

Bütün çiçek yetiştiricilerinin özen gösterdiği bir durumdur çiçek bakımı hepsinin kendine has yöntemleri bulunmaktadır uygulandığı zaman verimli bir gelişim sergilediği gözlemlenmiştir. 4 mevsim boyunca çiçek açmakta olan Kahkaha Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımın Püf Noktaları Şunlardır;

  • Çimlendirmek için gerekli ortam sıcaklığı ve nem sağlanmasında özen göstermelidir.
  • Işık görecek yerlerde çimlenme daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.
  • Çimlendirme sonrası gelişimini 10 – 15cm’lik bir büyüklüğe ulaştığında yer değişimi yapılmalıdır. Bu değişim ile birlikte bir farklılık yaşayıp gelişimini hızlandıracaktır.
  • Çimlenen çiçekleri direk gün ışığı altından korumalısınız 20 gün gibi bir süre dışarda ki hava ve toprak koşullarına alıştırılmalıdır.
  • Ekim aşaması saksı olarak değiştirilmek istenildiğinde torf kullanılması çiçeğinizin gelişiminde çok büyük bir fayda sağlayacaktır.
  • Mutlaka güneş gören yerlerde konumlandırılmalıdırlar. Sağlıklı gelişim için sıcak ve ışık önem taşımaktadır.
  • Çiçeklerinde kurumalar meydana gelebilir. Bu kurumaların temizlenmesi çiçeklenmesine devam etmesine yardımcı olacaktır. Kuru çiçeklerin temizlenmesi büyük bir etken olmaktadır.
  • Çiçek açması dışarıda yaz boyunca kapalı mekânda ise 4 mevsim devam etmekte olan bir çiçektir.
  • Sarmaşık yapısı ile maksimum uzunluğa ulaşabilmesi mümkündür. 4 metrenin üzerine çıktığı gözlemlenmiş bir bitkidir. Güzel bir bakım ile 4 – 5 metrelik bir çiçek sarmaşığı oluşturabilirsiniz.

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır bahçe bakımıyla uğraşıyorum hobi olarak. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL