Peygamber çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Peygamber çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Yazar: Emre Çiçek bakımı

Her bahçenin gözdesi olan rengiyle ve görüntüsüyle büyüleyici olması dışında her türlü şifa dağıtan bir çiçektir. Sıcak koşulları sevdiği gibi soğuk koşullara da dayanabilir bir yapıya sahip oluşu çok tercih edilir bir bitki olmuştur. Açık alan bitkisi Peygamber Çiçeği Nasıl Yetiştirilir sorusuna tam anlamıyla cevap olacak bir yazı hazırlayacağız. Açık alanları seven bu çiçek türü güneş ışığını seven bir yapısı vardır. Toprak bakımından zengin topraklar eğer mümkün olacaksa kireç barındıran bir toprak türünde yetiştirilmesi önerilir. Çiçeğin ekşi topraklara ilgisi olduğundan kireç içermesi gelişimi için önem taşır.

Göz kamaştırıcı mavi tonlarını yapısında barındıran Peygamber Çiçeğini Yetiştirmek son derece basit bir yöntem içerir. Ancak mutlak uygulanması gerekenleri yerine getirmek gelişim açısından verimlilik sağlar. Dona karşı hassas olmayan bir yapıya sahip olduğu için ekimi genelde sonbahar aylarında gerçekleştirmek en sağlıklısı olacaktır. Kış aylarının ardından çimlendiğini göreceksiniz. Tohum ekimi kolay bir yönteme dayalı olan bu bitkiyi tanıdığınızda hayatınızdan çıkaramayacaksınız.

Çok küçük aralıklarla ekmek sağlıklı olacaktır. Çimlenme sonrası çok sık olduğunu düşünürseniz biraz seyreltme işlemi uygulanabilir. Gelişimi adına verimli bir gelişim gösteren Peygamber çiçeğinin boyu 1 metre ya da daha uzun bir boya sahip olabilir. Sıkışmış toprakları sevmez gevşek toprakta en verimli halini görebilirsiniz. Ekim esnasında toprağını kazarak havalandırmak ve gevşetmek büyümesini etkileyecektir. Mavinin ve morun her tonunu görebileceğiniz Peygamber çiçeği ile bahçenize renk katmalısınız.

Peygamber Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Çiçek severlerin en tercih ettiği bitki olmayı başaran bu çiçek türü kendi içinde çok çeşide sahiptir. Kök olarak farklılık gösterdiği gibi yaprak olarak değişir. Renk olarak değişiklik gösterebilir. Bu denli farklılık gösterebilen Peygamber Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir? merak ediyorsanız işte cevaplar bu yazının içerisinde bulabileceksiniz. Bileceğiniz üzere bitkilerin bakım aşaması ekim için tohum hazırlığından başlamaktadır. Bu bitki açık alan bitkisi olduğundan ekimi ve bakımı son derece basittir. Sadece sevdiği toprakları bilerek değerlendirmek yeterli olacaktır. Görseline aşık olacağınız bu çiçeğin faydalarından da yararlanmanız mümkün olacaktır. Çayını bile demleyebileceğiniz bir çiçeğiniz kesinlikle olmalıdır.

Bunada Göz At  Gelin Duvağı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Tohum ekimi toprak ısınma gerçekleştirdikten sonra yapılmalıdır. Tohumların çimlenmesinde sıcaklık büyük önem taşımaktadır. Nisan ya da mayıs aylarında ekim en sağlıklı çim verdiği dönemler olarak bilinir. Bol su çiçeğinizin gelişimini olumsuz etkiler bu sebepten yeteri kadar su verilmesi gerekmektedir. Toprağı kuraklığa itecek kadar susuz bırakmakta yarasız bir sistem oluşturacaktır. Bunun yanı sıra sıkıcı bir toprak da ekili fideler için ayda bir ya da iki kere havalandırma ile birlikte gevşetme işlemi yararlı olacaktır.

Peygamber Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Çoğunlukla çiçek yetiştiricilerin her çiçekte farklı bir yol izlediğini görebiliriz bu yollar bitkiden bitkiye farklılık göstermektedir. Ekimler, çimlendirmeler, sulama şekilleri, toprak seçimleri gibi birçok detay bulunmaktadır. İçerik olarak ele aldığımız çiçek Peygamber Çiçeğinin Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Şunlardır;

  • Peygamber çiçeği aydınlık seven bir bitkidir bu sebepten ışık alan bir yere ekilmelidir.
  • Dikkat çeken bir yapısı olduğundan sınır bitkisi olarak da kullanılabilmektedir.
  • Şiddetli soğuklara karşı dayanıklıdır. Ancak sıcak seven bir bitki olduğundan sıcakta en tavan verim ile gelişim gösterir.
  • 1 senelik tohumlar toprağa direk ekilerek yetiştirilir. Ancak birkaç sene beklemiş tohumları çimlendirme yapmadan ekmek riskli olacaktır.
  • Sıkça gübre vermek gerekmez ama çiçekleri açısından tam randıman alabilmek adına 2 haftada bir gübreleme yapmak idealdir.
  • Kuraklığa dayanıklılığı soğuğa karşı dayanıklılığıyla ölçüşebilir fakat kurutmadan yeterli olacak şekilde sulama yapmak gerekmektedir.
  • Budama işlemi sağlıklı bir gelişimin yanı sıra çiçeğin hoş bir görünüme bürünmesi adına gerekli bir işlemdir. Kuruyan çiçeklerin budanması gelişim ve yeni filizler için gerekli bir işlemdir.

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır bahçe bakımıyla uğraşıyorum hobi olarak. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL